Saturday, April 4, 2009

Cinta: Betul Atau Gembira?

Melakukan kita mempunyai satu kebaikan "hubungan?"
Adalah anda melakukan cinta "betul?"

Adakah saya melakukan cinta "betul?


Dengan semua buku tolong diri yang memberitahu kami bagaimana untuk mendapatkan kasih sayang "betul," juga memberi nasihat kami pada bagaimana untuk berasmara "betul," mengapa ia yang kita masih tidak boleh dapatkan hubungan-hubungan kita "betul?"

Adalah ia benar lelaki itu dan wanita bercakap cinta yang berbeza bahasa-bahasa? Adalah lelaki sebenarnya daripada Mars dan wanita sebenarnya daripada Zuhrah apabila perhubungan berkaitan?

Tidak kira bagaimana bermaksud baik buku ini adalah, mereka telah batasan teruk. Paling adalah tanggapan kira-kira cinta dan hubungan-hubungan dengan tiada dasar sebenar dalam bukti klinikal.

Terdapat beberapa kajian boleh didapati, bagaimanapun, yang menawarkan faktor luas pada apakah membentuk baik berfungsi hubungan-hubungan. Mereka boleh juga meramalkan dengan 90% ketepatan faedah apa faktorkan akan mengetuai untuk sayangkan dan kebahagiaan atau kesengsaraan, pemisahan, dan perceraian.

Satu hubungan mantap berunsur rakyat yang memahami cinta itu adalah sesuatu bahawa anda melakukan; ia bukan sesuatu anda mendapat "betul." Ia adalah satu rahsia akan diduduki, bukan satu masalah kepada digarapkan.

Kami semua manusia dan yang bererti kami tidak sempurna. Kita ada had-had kita dan kita sentiasa akan.

Kebahagiaan adalah sebatang jalan yang akan "berlaku." Anda tidak boleh gembira jika anda bukan buat sesuatu positif.

Masalah-masalah adalah sedia ada dalam semua hubungan. Sebahagian boleh diselesaikan; sebahagian tidak boleh.

Bagi pendapat saya?

Kepercayaan kira-kira cinta dan pengasih.
Kita mempelajari tentang pengasih daripada keluarga-keluarga kita dan tidak dua keluarga adalah serupa. Akibatnya, bagaimana anda ingin disayangi dan bagaimana anda mencintai pasangan saudara mungkin bukan apa dia atau dia perlu dengan tujuan merasai kasih sayang. Meminta rakan kongsi anda apakah dia / dia perlu untuk rasa disayangi. Melakukan bukan meneka atau menganggap.

Bahasa.
Bahasa sendiri, oleh ciri-ciri sebenarnya, menyebabkan masalah. Tidak dua orang manusia memahami satu kenyataan cara serupa. Meminta soalan, "Boleh anda menjelaskan apa anda bermakna." Soalan ini boleh membersihkan banyak kesalahfahaman.

No comments:

Post a Comment