Sunday, May 31, 2009

Royal Malaysian Police gets Evolution X

You wouldnt want to go against that. Believe me.

You wouldn't want to go against that. Believe me.

KUALA LUMPUR: The Royal Malaysian police has bought 25 high-powered Mitsubishi Lancer Evolution cars to catch criminals and speed hogs.
The cars, worth several millions of ringgit, would be fitted with safety gadgets and would sport the looks of police patrol cars.

Sources said the police had al­­ready taken possession and were testing the cars before sending them to the Road Transport Depart­ment for registration and approval.

“The cars are to be used in high-speed car chase, especially in cases of carjacking, kidnapping and hi­­jacking.

“The speed of the cars would enable the police to catch up with criminals who often used modified turbo charged cars to escape,” they said.

Several police personnel have been sent to undergo intensive driving classes to ensure they are able to handle the super charged cars, they added.

The cars, they said, would also be used by the highway patrol unit to monitor speed hogs or illegal racers.

Inspector-General of Police Tan Sri Musa Hassan confirmed the purchase but declined to elaborate. - source thestar.com.my

Now, this is a very good thing. Despite spending millions to better arm our criminal-fighting-armada, Malaysian Police will at least have a fighting chance over highly funded criminals in Malaysia.

Buying a Mitsubishi Evolution X for this purpose will also send a message to local car manufacturers that their cars are no where good enough for this purpose. Car manufacturing industries are getting very competitive and if local manufacturers keep ignoring this threat, they are going to lose business soon.

From my opinion, they should have diversified the purchase slightly. Maybe they can throw in Nissan GTR into the mix. :)


Attached Image Attached Image
Attached Image Attached Image
Attached Image Attached Image

got it while cruising along a taman

PDRM Mit.Lancer Evolution X

PDRM Mit.Lancer Evolution X


evo X

Argh! My dream car!..haha…Royal Malaysian Police’s new Mitsubishi Lancer Evolution X cars yesterday was on Buletin Utama.This car will only be use particularly on cases like kidnapping,carjacking or highjacking.Hmmm…hais..let me drive la..haha!And this car will have decals and called as ”Helang Lebuhraya Polis”.Aiyaya.Jealous!

Thursday, May 28, 2009

"Have a good laugh"

4 husbands were sitting at the waiting room in a hospital while waiting for their wives birth giving.

Then a nurse came out and told to the first daddy, "Congratulation, you got twins!".
"Ohh.. maybe its a coincident" said the daddy. "I am working with the Petronas Twin Towers "
.

Then another nurse came out and told to the second daddy, "Congratulation! you have triplets!"
"Wooow!, this is a coincident too" said the second daddy. "I am working for 3M Corporation"

Another nurse came out and told the third daddy, "Congratulation! Isteri you dapat kembar empat,"
"Alhamdulillah! Maybe this is also a coincident. I kerja di Four Season Hotel!"

While, the fourth daddy-to-be were in uncontrolled worry. All the 3 daddies asked him,
"Why are you seems so worry??"

He answered, "I am working with Seven-Eleven!"

Have a great day ahead.... cheers !!

Wednesday, May 27, 2009

I AM THANKFUL

FOR THE WIFE
WHO SAYS IT'S EGGS N BACON TONIGHT,
BECAUSE SHE IS HOME WITH ME,
AND NOT OUT WITH SOMEONE ELSE.



FOR THE HUSBAND

WHO IS ON THE SOFA
BEING A COUCH POTATO,
BECAUSE HE IS HOME WITH ME
AND NOT OUT AT THE BARS.



FOR THE TEENAGER

WHO IS COMPLAINING ABOUT DOING DISHES
BECAUSE IT MEANS SHE IS AT HOME,
NOT ON THE STREETS.



FOR THE TAXES I PAY

BECAUSE IT MEANS
I AM EMPLOYED
.



FOR THE MESS TO CLEAN AFTER A PARTY

BECAUSE IT MEANS I HAVE
BEEN SURROUNDED BY FRIENDS.



FOR THE CLOTHES THAT FIT A LITTLE TOO SNUG

BECAUSE IT MEANS
I HAVE ENOUGH TO EAT.




FOR MY SHADOW THAT WATCHES ME WORK

BECAUSE IT MEANS
I AM OUT IN THE SUNSHINE




FOR A LAWN THAT NEEDS MOWING,
WINDOWS THAT NEED CLEANING,
AND GUTTERS THAT NEED FIXING

BECAUSE IT MEANS I HAVE A HOME
.


FOR ALL THE COMPLAINING
I HEAR ABOUT THE GOVERNMENT

BECAUSE IT MEANS
WE HAVE FREEDOM OF SPEECH.
.


FOR THE PARKING SPOT
I FIND AT THE FAR END OF THE PARKING LOT

BECAUSE IT MEANS I AM CAPABLE OF WALKING
AND I HAVE BEEN BLESSED WITH TRANSPORTATION
.


FOR MY HUGE HEATING BILL

BECAUSE IT MEANS
I AM WARM.



FOR THE LADY BEHIND ME IN CHURCH
WHO SINGS OFF KEY
BECAUSE IT MEANS
I CAN HEAR.




FOR THE PILE OF LAUNDRY AND IRONING

BECAUSE IT MEANS
I HAVE CLOTHES TO WEAR.




FOR WEARINESS AND ACHING MUSCLES
AT THE END OF THE DAY

BECAUSE IT MEANS I HAVE BEEN
CAPABLE OF WORKING HARD.




FOR THE ALARM THAT GOES OFF
IN THE EARLY MORNING HOURS

BECAUSE IT MEANS I AM ALIVE.



AND FINALLY, FOR TOO MUCH E-MAIL


BECAUSE
IT MEANS I HAVE
FRIENDS WHO ARE THINKING OF ME.



SEND THIS TO SOMEONE YOU CARE ABOUT. I JUST DID.


Live well, Laugh often, & Love with all of your heart!

video

Tuesday, May 26, 2009

Mengapa lelaki curang?



Pernahkah you all terfikir, mengapa lelaki berlaku curang?… Tongue Adakah mungkin kerana wanita lain lebih lawa lagi? Azn

"Ramai wanita menjawab, “Nama lagi lelaki…memanglah curang!…tak boleh percaya!”
Namun yang nyata jawapan itu tidak akan membuatkan wanita merasa tenang pun.
Menyakitkan hati lagi ada. In general, it’s down to individual, actually."


Pada pendapat bro, lelaki tidak mempunyai sebarang sebab mengapa mereka berlaku curang.
Mereka tidak mempunyai alasan kukuh, malah jika ditanya dengan lelaki itu sendiri,
semua jawapan yang diberi seolah-olah mereka sendiri juga tidak tahu apakah sebab utama sebenarnya.

“Tapi mungkin kerana, pasangannya dah gemuk, tidak seperti di awal perhubungan? ” Smiley

If ever bro yang berlaku curang, maybe bro sendiri tidak tahu menjawabnya. You know,
kadang-kadang tu bro sendiri terasa nak tergelak mendengar alasan-alasan yang diberi
apabila lelaki-lelaki ini tertangkap berlaku curang. Pernah dengar alasan,
“I rasa tersisih semenjak kita ada baby…you lebih pentingkan baby dari I…itu yang I cari ’Baby’ lain!”
YES, memang dia orang tahu apa yang dia orang nak…tetapi untuk memberi sebab utama,
mulailah terkial-kial dengan berbagai alasan yang tak masuk diakal pun sempat direka ciptanya :-

Kata lelaki, Masa awal-awal dan masih cinta…

“Kalau you busy macamana pun…tak apa, I tunggu.”
“You tak pandai masak pun tak apa, kita boleh makan luar je”
“I akan tetap cintakan you walaupun fizikal you berubah.”
“I suka you sexy, menaikkan semangat I tau”
“I’m a good listener, you can talk about anything to me.”

Kata lelaki, setelah tertangkap berlaku curang…

“You selalu busy…I kesunyian so I cari lain lah.
“You tak pernah nak masak kat I, so ‘makan’ luar lah”
“You dah gemuk…I nak yang slim-slim.”
“Pakaian you terbukak camana pun…semangat I dah hilang kat you.”
“You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!”
Aiih…cepat bebenor berubahnya ya…Hehehe…terkena kaum lelaki minggu ni.
Tapi relax arrr…bukan bro nak menyalahkan sesiapa cuma bro sendiri curious and wondering,
why do men cheat on women?!

Tidak ingatkah janji you all pada yang tersayang dulu-dulu?
Mengapa mesti lelaki curang dan sampai hati pulak melukakan wanita?…
Ada bro bertanya pada seorang lelaki yang pernah curang dengan isterinya
sehingga membawa kepada berkahwin dua, nama dia Tam.

“Encik Tam, best ke ada dua isteri ni?”

Jawab Encik Tam, “Dalam 10, sedapnya hanya 1…tak sedapnya ada 9!”

“Habis tu, buat apa Encik Tam kahwin lagi satu kalau macam gitu rupanya?” tanya bro.

“Masa tengah gatal dulu, tak tahu…jadi saya kahwin lagi satu, tapi setelah setahun kahwin,
dah ada anak…rupa-rupanya sama aje. Balik-balik jadi macam bini yang pertama jugak!…
Sekarang, mulailah nak menggatal cari yang ketiga!”

”Ai, Encik Tam…biar betul!”

“Hehehe…gurau aje..tak larat dah aku pun.”

Jadi, kesimpulannya hari ini, basically…

"You berlaku curang hari ini, sedapnya hanya seketika.
Hakikatnya, apabila you bersama yang pada pandangan you lawa,
cantik dan masih sexy itu…apabila sudah beberapa lama…
you akan JEMU jugak akhirnya."


I guess that’s the answer!!…LELAKI CURANG KERANA MEREKA CEPAT JEMU & BOSAN with the same girl all the time.
Bila dah jemu, mulailah mencari yang lain. Yang mana sebenarnya, after a while…
yang lain itu adalah wanita yang sama sahaja.
Kesian orang pompuan! Tongue

Nasihat kepada kaum lelaki :

Carilah wanita yang benar-benar you suka. Sukakan segala-gala tentangnya. Suka cara bercakapnya,
suka lenggoknya, suka personiliti…suka semualah. Kemudian bayangkan yang you akan grow old together…
kalau boleh nampak bahagia…then bro pasti cinta akan hadir dengan sendiri, mengikat hati anda berdua.

Nasihat kepada kaum wanita :

Pandai-pandailah mengubah scenery kehidupan anda berdua agar pasangan anda tidak mudah jemu.
Tukar-tukarkan cara berpakaian, style rambut, ubah cara sentuhan dan panggilan!
Pelbagaikan pulak perkara yang dilakukan, tempat yang dikunjungi, persoalan yang diperbualkan.
Kalau biasa duduk belah kiri, duduk belah kanan pulak. kalau biasa di bawah, kenalah di atas pula.
Kalau semua dah biasa…fikirkan sesuatu agar everything menjadi luarbiasa.
Barulah happening dan teruja pasangan anda tuuu…kikikiki Grin


Alright semua…so, apa pendapat anda pula?…adakah cara-cara lain yang boleh anda fikirkan untuk dikongsi bersama?…
keluarkan apa yang anda rasa boleh membantu antara satu sama lain and let it out here. Wink

The Boys

HAS there any old fellow got mixed with the boys?
If there has, take him out, without making a noise.
Hang the Almanac's cheat and the Catalogue's spite!
Old Time is a liar! We're twenty to-night!

We're twenty! We're twenty! Who says we are more?
He's tipsy,-- young jackanapes!-- show him the door!
"Gray temples at twenty?"-- Yes ! white if we please;
Where the snow-flakes fall thickest there's nothing can freeze!

Was it snowing I spoke of? Excuse the mistake!
Look close,-- you will see not a sign of a flake!
We want some new garlands for those we have shed,--
And these are white roses in place of the red.

We've a trick, we young fellows, you may have been told,
Of talking (in public) as if we were old:--
That boy we call "Doctor," and this we call "Judge;"
It's a neat little fiction,-- of course it's all fudge.

That fellow's the "Speaker,"-- the one on the right;
"Mr. Mayor," my young one, how are you to-night?
That's our "Member of Congress," we say when we chaff;
There's the "Reverend" What's his name?-- don't make me laugh.

That boy with the grave mathematical look
Made believe he had written a wonderful book,
And the ROYAL SOCIETY thought it was true!
So they chose him right in; a good joke it was, too!

There's a boy, we pretend, with a three-decker brain,
That could harness a team with a logical chain;
When he spoke for our manhood in syllabled fire,
We called him "The Justice," but now he's "The Squire."

And there's a nice youngster of excellent pith,--
Fate tried to conceal him by naming him Smith;
But he shouted a song for the brave and the free,
Just read on his medal, "My country," "of thee!"

You hear that boy laughing?-- You think he's all fun;
But the angels laugh, too, at the good he has done;
The children laugh loud as they troop to his call,
And the poor man that knows him laughs loudest of all!

Yes, we're boys, --always playing with tongue or with pen,--
And I sometimes have asked,-- Shall we ever be men?
Shall we always be youthful, and laughing, and gay,
Till the last dear companion drops smiling away?

Then here's to our boyhood, its gold and its gray!
The stars of its winter, the dews of its May!
And when we have done with our life-lasting toys,
Dear Father, take care of thy children, THE BOYS!

Summer

See what delights in sylvan scenes appear!
Descending Gods have found Elysium here.
In woods bright Venus with Adonis stray'd,
And chaste Diana haunts the forest shade.
Come lovely nymph, and bless the silent hours,
When swains from shearing seek their nightly bow'rs;
When weary reapers quit the sultry field,
And crown'd with corn, their thanks to Ceres yield.
This harmless grove no lurking viper hides,
But in my breast the serpent Love abides.
Here bees from blossoms sip the rosy dew,
But your Alexis knows no sweets but you.
Oh deign to visit our forsaken seats,
The mossy fountains, and the green retreats!
Where-e'er you walk, cool gales shall fan the glade,
Trees, where you sit, shall crowd into a shade,
Where-e'er you tread, the blushing flow'rs shall rise,
And all things flourish where you turn your eyes.
Oh! How I long with you to pass my days,
Invoke the muses, and resound your praise;
Your praise the birds shall chant in ev'ry grove,
And winds shall waft it to the pow'rs above.
But wou'd you sing, and rival Orpheus' strain,
The wond'ring forests soon shou'd dance again,
The moving mountains hear the pow'rful call,
And headlong streams hang list'ning in their fall!
But see, the shepherds shun the noon-day heat,
The lowing herds to murm'ring brooks retreat,
To closer shades the panting flocks remove,
Ye Gods! And is there no relief for Love?
But soon the sun with milder rays descends
To the cool ocean, where his journey ends;
On me Love's fiercer flames for every prey,
By night he scorches, as he burns by day.

hanya tuhan yang tau.......

Sekitar jam 11 malam membawa ke jam 2 pagi 22 May 2009 di bangunan Menara Celcom ada munculnye beberapa "Entiti" di beberapa floor...Hmmm...(selamat aku kije balik kol 745 malam pada hari kejadian...huhu).
Sebelum ni mmg banyak cerita2 mistik dan misteri kat sini, kat macam2 tempat, dari Basement 5 sampai lah ke tingkat 5 dan maju lagi sampai la ke tingkat 22... Cumanya untuk beberapa ketika Entiti itu mendiamkankan diri setelah ada cerita2 terdahulu mengatakan yang Entiti itu hanya akan muncul kembali jika manusia2 di bangunan ni buat perkara2 yang boleh menimbulkan kemarahan mereka...Sejauh mana kebenarannye, Wallahualam...Aku pon dengar2 cerita dan khabar2 dari orang2 yang terdahulu dan mungkin jugak dari pengalaman sendiri beberapa tahun yang lalu....

Sampai je aku kat opis pagi ni...terdengarla beberapa orang yang bercerita..ternampak kelibat Entiti yang jenis cam gula2 tu... (eeee...Nauzubillah...dengar bunyi2an pon da seram sejuk..inikan pulak muncul...isk isk...simpang malaikat 44!). Pada malam kejadian katenye 5 orang staff kat sini yang terserempak ngan Entiti tu dan menimbulkan keadaan yang sngt huru hara kat sini...Sbb terkejut n of course la scary the meri...
Dalam pada yang sama ade jugak sorang mamat CSE ni cite, lingkungan jam yang sama dia masuk toilet,sorang2...Dalam masa yang sama pintu toilet sebelah pon tertutup gak, kuat gile...Yang mamat ni pon masuk air gak, boleh intai kat bawah pintu untuk pastikan wether ada orang ke tidak...Dan ternyata...tiada siapa2... (Kalau aku takde maknenye aku nak intai...huhuhu!).

Lepas dari tu, mungkin pak guard yang dah aware ngan keadaan yg agak mencemaskan dan huru hara di tengah2 malam ni pon panggil la orang2 yang bijak pandai ni...Datang la beberapa orang alim ulama dan ustaz2 untuk membantu mententeramkan keadaan.

Aku pon tak bape nak sure sebenarnya keadaan huru hara tu kat floor mane...tapi yang pasti setelah dikejutkan dengan berita cemas dan menakutkan semalam, tambah lagi dengan kehadiran "lada hitam" di lantai2 setiap tingkat termasuklah kat lantai toilet setiap tingkat.. (Kawan aku si Ekin ngan husband dier ingatke taik tikus kat lantai toilet tingkat 11...huhuhuhu...banyak gile...) Ustaz yang "pagarkan" bangunan ni gunakan lada hitam mungkin untuk tujuan menghalau anasir2 itu dari terus mengganggu...Wallahualam...

Tiada siapa yang tahu melainkan DIA yang tau apa tujuan Entiti tersebut mengganggu dan mengganas sampai memunculkan diri...Sebelum ni ade jugak yang aku sendiri dengar...Tapi kejadian tu 2 tahun yang lepas...Mase tu Chinese New Year, so tak ramai yang keje kat 10th Floor...Dlm kul 10 pagi aku masuk toilet, tetibe terdengar la sayup2 macam ada yang menyebut "tolong.....". wat tak tau sudaaa....ingatke ade yang nak memain jerit dari luar tandas ke...elok je aku ngah basuh tangan terdengar la lagi skali suare itu...weeeheeee...takde makne aku nak tunggu...CABUT sajjooorrkk! huhuhuhu

Kali kedua aku terdengar kat tempat aku skang ni...Kul 10 malam aku sowang kat dlm dept ni...(tunggu laki lembab sangat nak amek aku..huh!). Aku takde la pikir pape yang buruk, nak kate takut, tak jugak mase tu...ngah layan2 chatting, tetibe terdengar plak cam bunyi orang kemas2 meja kat depan meja aku, tapi tu lah...sowang pon takde kat situ...Wat tak reti suddaaa....tapi tu lah...wat2 tak reti pon tetibe ternampak plak kelibat hitam kecik je laju masuk ke locker room yang mane locker room tu kat blakang tempat aku je....Kaedahnye, aku tutup PC, CABUTTT....Dalam hati, mungkin perasaan...(katenyeee...sedapkan ati sendiri...)

Tambah lagi "keseraman" kat area workstation aku ni ngan cerita2 dari Kent, Elise, Aishah, ramai ah lagi...macam2 mende yang dowang dengar... Paling kerap yelah dowang dengar bunyik typing dari beberapa workstation dari dept aku....Hmmm....

Moral of the story...Bagi aku cukuplah sekadar aku tidak mengganggu mereka...Dan aku mengharapkan mereka juga tidak mengganggu aku dan kami seperti mana kami tidak mengganggu mereka...

CERITA ENTITI DI CELCOM

Cerita 1

Makcik cleaner kat tingkat 5 cite kat kitowang mase lunch tadi... Dier kate aritu dier nampak mahkluk itu tanpa muka dengan rambut panjang kat area toilet...Bile pandang lagi sekali da takde...Ala-ala now u see, now u dont...Yang pasti jam 3 petang....hmmm....

Cerita 2

Elise pulak cite kat kitowang...Katenye, dier punye TL borak2 ngan ustaz yang dtg "pagarkan" tempat ni pada malam kejadian...Ustaz2 ni "berkomunikasi" dengan Entiti tu dan mintak mereka keluar dr tempat ni...Yang penting, mahkluk tu cakap da sekian lama mereka menghuni disini dan mereka tak akan keluar dr sini. Mereka akan berada dimana2....Wallahualam..

Cerita 3

Ada jugak cerita yang aku dengar katenye hari Sabtu malam selepas kejadian, sorang budak CSE balik kije kul 1 pagi, nampak gulegule itu kat Lif 8...hmmm...(ni kalo la owang yg cite tu menipu, maknenye kowang tertipu la...)

Cerita 4

Cerita asal yang aku dengar....Asalnya keadaan huru hara kat sini sbb sorang hamba Allah ni nak amek wudhu' kat tingkat 14, ternampak pulak "benda" tu...Hamba Allah ni pun buat dek je la...sbb dier nak sembahyang...Elok je nak sembahyang, benda tu tepuk leher n terus hamba Allah ni tak sedar..mungkin meracau2, tu yang panggil ustaz2 ni untuk pulihkan semangat balik...

Cerita 5

TL aku ni ha...aritu dier bawak anak dier dtg opis...Hari minggu...Pastu dier pegi la toilet ngan anaknye..Dier letak la si anak kat atas sinki, pastu tetibe si anak ngan selambe nye cakap ; "Ibu, ade owang masuk tandas!"....huhuhuhuwalhal
takde owang pown...budak...normally mereka akan nampak...Kalo aku la, da lama kene babab da anak aku! Hahahaha

Cerita 6

Yang ni opis mate aku ngan tunang dier pulak...Ahad petang dalam kul 6-7petang...Kat basement, nak balik...start la enjin kete...Tetibe, bunyik pulak owang start enjinjugak kat sebelah kete dowang...Dah start enjin, main2 aircond katenye...Pastu enjin padam balik...tengok sebelah mmg kereta yang kosong, takde owang...Takde makne nak tunggu, cabuttttt.....Huhuhuhuhu

Dani bloodbath

Blood-soaked ... Danielle Lloyd lies on street outside club

SOCCER Wag DANIELLE LLOYD writhes in agony outside a nightspot yesterday — tended by fellow clubbers splattered with HER blood after a savage brawl.

Spurs star JAMIE O’HARA’s girlfriend — notoriously caught up in the SHILPA SHETTY race row on Celebrity Big Brother — was left needing emergency plastic surgery.

Fun night out ... Danielle and Jamie O'Hara arriving at club

The blonde model screamed and sobbed as she bled on the pavement before an ambulance rushed her to casualty.

Last night Danielle — whose string of footballer lovers include ex-England star TEDDY SHERINGHAM, Spurs ace JERMAIN DEFOE and Birmingham's MARCUS BENT — was recovering in hospital. Cops arrested two women in their 20s for allegedly attacking her as she partied with £9,000-a-week Jamie, 22.

The couple had been to a wedding before heading to the Crystal club in London’s West End — arriving hand-in-hand at 11pm.

Jamie was also left dripping in Danielle’s blood after she was allegedly hurled through a glass table in a vicious 2am catfight — sparked by two girls dancing on the back of a VIP sofa she was sitting on.

A witness said: “I think one kicked Danielle — it may have been an accident. She got up to remonstrate.

“I saw her in a tangle with at least one other woman. Punches and slaps were being thrown.

“Danielle came falling backward off the sofa and landed on a table. She cut her leg pretty badly. Jamie and some guy who may have been the other girl’s boyfriend were being held apart by bouncers who threw Jamie out.”Lover ... Jamie O'Hara

As she lay on the pavement, Danielle was heard shrieking: “My leg, my leg.” She needed stitches to a “serious” back wound as well as cosmetic surgery on her limb.

Scotland Yard confirmed they were investigating.


Thursday, May 21, 2009

CiKgU & AnAk mUriD

PART I

Cikgu Nasyor sedang mengendali kelasnya dalam aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, Cikgu Nasyor akan menyuruh murid²nya melakukan regangan otot.
Tiba di satu bahagian, dimana murid² baring dan mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal.
Cikgu Nasyor asyik memerhati seorang muridnya yang pada mulanya menggerakkan kakinya tiba² memberhentikan kakinya.
Lalu Cikgu Nasyor menyergah muridnya yang bernama Mat.

Cikgu Nasyor: "Woiiii Mat, apa sebab kau berhenti ni hah"
Mat : "Oh Cikgu Nasyor, basikal saya tengah turun bukit Cikgu, sebab tu saya berhenti.Takkan nak kayuh jugak."

PART II

Waktu sekolah telah tamat. Sebelum keluar kelas, Cikgu Nasyor telah bertanya kpd murid²nya.
Cikgu : Siapa nak masuk/pergi syurga?
Semua murid mengangkat tangan kecuali Mat lalu Cikgu Nasyor pun bertanya,
Cikgu : Mat, kenapa awak tak nak pergi/masuk syurga?
Mat : Mak saya kata lepas habis sekolah, terus balik rumah..jangan pergi mana-mana.

PART III
Cikgu Nasyor sedang mengajar Bahasa Melayu dalam kelas 1 Mawar...
Cikgu : Mat, boleh kamu buat ayat dengan menggunakan perkataan tepong?
Mat : Itu senang saja cikgu.. ayatnya ialah.... emak sedang membuat kek di dapur.
Cikgu : Mana tepungnya??
Man : Tepung kan ke dalam kek tu.... Cikgu nie tak sekolah ke hape??

PART V

Cikgu Nasyor : Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?
Joe : Untuk mencari makanan, cikgu
Cikgu Nasyor : Bagus! Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?
Wati : Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.
Cikgu Nasyor : Bagus! Sekarang giliran Mat pula. Apakah tugas daun pisang?
Mat :untuk membungkus nasi lemak, cikgu...
Cikgu Nasyor : uii... lagi bagus... berdiri atas meja sampai habis kelas..

CeRiTa-2 TeNTnNG MotoR

Motor yang paling moden ...... MODENas

Motor yang ada hon ........... HONda

Motor yang paling best ....... Suzuki Best

Motor yang paling bahaya ..... Hurricane (X ingat saper yg wat)

Motor untuk ahli sukan ....... Yamaha Sport

Motor yang paling elegen ..... Modenas Elegen

Motor yang paling ego ........ Yamaha Egos

Motor yang asyik menang jer .. Modenas Jaguh

Motor yang paling tajam ...... Modenas Kriss

Motor yang lagi tajam ........ Modenas Kriss II

Motor untuk menteri .......... Yamaha Pasola ( Ala dlm cite P.Ramlee - Laksamana Doremi...... ........ Menteri Pasola)

Motor untuk VVIP ............ .. Modenas Elit

motor paling tajam -> Blade, bukan kriss

motor paling seronok -> Excite

Motor tak guna pistol -> shogun

Motor paling cute -> Comel

Motor paling berahi -> passion

Motor paling jahat -> Bandit

Motor raksasa -> Ducatti monster

Motor paling best -> suzuki best?

Motor pandai karate -> kawasaki ninja

Motor red indian -> tomahawk

Motor cam terminator -> Eliminator

Motor yg lagi tajam dan ganaz dari Blade / Kriss -> FireBlade

Motor paling kaya -> goldwing

Motor kartun -> Yamaha YZF-600R Thundercat <- polis pakai ke motor ni? motor yang paling lama ...... Yamaha Lagenda motor yang xkan sakit ....... Norton (motor lama) Motor yang ader kelas ....... EX5 Class motor yang satu kelas ....... EX5 Class 1 motor yang x stabil ......... Honda wave Motor yang paling laju di atas air ============> Motobot

Motor yang paling lama boleh bercakap===========> Motorola

Motor yang ada empat tayar ===========> Motokar

Thursday, May 14, 2009

CeRItA aYaM OtAi

Satu hari seorang penternak ayam di pinggir bandar pergi membeli seekor ayam jantan jaguh muda untuk mengawankan ayam-ayam betinanya. Setiba di rumah, penternak ayam itu pun segera masukkan ayam jaguh barunya itu ke dalam reban supaya dapat terus 'bekerja'.
Ayam jaguh muda itu pun berjalan ke arah ayam jantan tua di dalam reban itu lalu berkata, "OK, ayam tua, pegi la dok kat luar tu, engkau kira dah pencen la. " Ayam tua itu pun berkata,
"Engkau takkan la boleh handle semua ayam-ayam aweks ni... tengok je la apa dah jadi kat aku nih..."
Ayam jaguh muda sambung mengejek dengan angkuh, "Dah la tu pakcik, jangan la nak dolak dalih... pegi aje la, jangan nak susahkan aku. Dah tiba masa untuk si jaguh berdarah panas pulak amik alih, pegi! Pegi main jauh-jauh!"

Ayam jantan tua itu pun berkata, "Alaa... kemmon la... bagi la kat aku dua ekor je ayam betina yang dah tua sikit untuk aku buat geli-geli kat ujung reban nih. Aku janji tak kacau engkau."
Ayam jaguh muda itu pun naik berang lalu mengherdik ayam jantan tua itu, "Hoi!! Tak paham bahasa ayam ke??? Aku kata pegi, pegi la... sepak kang si tua nih!"
Ayam tua itu pun berfikir sebentar dan berkata dengan sopan, "OK la hensem. Cam ni la. Kita race keliling kebun kat depan nih. Sapa menang, dia jadik chief ayam kat reban nih dan dapat semua ayam betina kat sini. Amacam? Aku ni dah tua, engkau bagi la aku start dulu ek...takkan engkau tak leh menang. Kalau aku kalah pun sekurang-kurangnya ayam betina lain tau engkau dah kalahkan aku dan aku dah tak layak lagi mengawan dengan diorang tu...Engkau pun nanti nampak lagi macho..."
Ayam jaguh muda sambil tersenyum akibat dibodek pun berkata, "Hmm... OK jugak tu." Maka, seperti racing F1, semua ayam-ayam betina pun berkumpul depan reban melihatkan ayam tua mula berlari sambil ayam-ayam betina bersorak-sorak. Selepas 15 saat, ayam jaguh muda pun mula berlari mengejar ayam tua.
Ketika mereka berlari di depan rumah penternak, ayam jaguh muda sudah hampir memotong ayam tua dan berada kira-kira tiga langkah sahaja di belakang ayam tua. Ayam tua berlari sambil menjerit sekuat-kuat hatinya seperti ayam gila. Ayam jaguh muda sudah membayangkan waktu dia bergembira dengan dayang-dayang yang cantik molek.
Penternak yang sedang berehat di laman rumah mendongak melihat 2 ekor ayamnya kejar mengejar, terus mencapai senapang patahnya dan...
BOOM! Dia menembak ayam jaguh muda itu yang tercampak dan terus mati. Penternak itu menggeleng kepala, menoleh kepada isterinya dan berkata, 'Cipan betul lah Ma... Tu dah ayam jaguh ketiga Pa beli minggu ni yang h0m0seks!'

AYANG vs ABANG

Dear abang,
Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?
Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?
Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah
Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..
Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance...ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..
Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.
Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak
Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??
Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

Love,
ayang

------------------

Dear Ayang,
Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..
Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..
Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah... tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..
Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak..
Sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer PHSM.. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu...pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..
Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..
Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hospital. abang kene tanduk xpe..
Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa...hahahhahahahahha!

Saturday, May 2, 2009

Look Back

Look back on all the things you said.
They all keep running through my head.
I just wish you would come to your senses,
because we both know what love is.

I didn't know love until I knew you,
but you just had to break my heart in two.
I wish you would come fix it like you did before,
instead of me sitting here crying on the floor.

I try not to think about it,
but when I have nothing to do,
all that's in my head are memories of you.
I keep wanting and hoping that you'll come back to me,
and never again will you leave.